BAZ Megyei Senior Szakcsoport üzemlátogatása

BAZ Megyei Területi Szervezet
TS Hungária - volt MÁV Miskolci Járműjavító Üzem
2013. április 11.




Összefoglaló

A KTE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szenior Szakcsoportja 20 fő részvételével, április 11-én tartotta meg esedékes szakmai látogatását. Ezúttal a volt MÁV Miskolci Járműjavító Üzemben, a jelenleg TS Hungaria néven működő, ugyancsak vasúti járművekkel foglalkozó vállalatnál ismerkedtünk a szervezeti, technikai újdonságokkal.

Az 1859 óta működő üzem 2010-ben került az Osztrák Vasút tulajdonába. Hosszú szakmai múltjában gőzmozdonyok és vasúti kocsik különböző szintű és jellegű javításával foglalkoztak, 1997 óta azonban már a kocsik tervezése és újak gyártása is színesíti tevékenységüket. Mai munkájuk talán legfontosabb, innovatív része a vasúti kerékpárok, ütköző- és vonókészülékek legmagasabb szintű karbantartása.Munkájukban kiemelkedik a magas oldalfalú, ömlesztett áruk szállítására, a rönkszállításra és konténerszállítára szánt kocsik gyártása. Összes tevékenységüket DIN EN ISO minősítés szerint végzik és elsők között szerezték meg a vasúti magánkocsik javítására vonatkozó engedélyt.

Szakcsoportunk tagjai közül sokan ismerték az Üzem korábbi - akkor is színvonalas - munkáját, de a most látottak is nagy elismerést ébresztettek bennünk.

Ismételten köszönjük a szíves fogadtatást és az alapos tájékoztatást!

Papp Gábor a BAZ Megyei Senior Szakcsoport titkára

Galéria képek