Látogatás a Budapesti Intermodális Logisztikai Központban

BAZ Megyei Területi Szervezet
Budapesti Intermodális Logisztikai Központ
2019. október 29.




Összefoglaló

Látogatása a Budapesti Intermodális Logisztikai Központban

2019. október 29.-én a KTE B.A.Z. Megyei Területi Szervezet Vasúti Forgalmi Szakcsoportja szakmai tanulmányi látogatáson vett részt a Budapesti Intermodális Logisztikai Központban. Az üzemlátogatás 10:00-13:00-ig tartott, a délutáni program pedig a gödöllői Grassalkovich királyi kastély megtekintése volt.

A Szakcsoportnak nagyon szívélyes fogadtatásban volt része a Központban. A BILK-ban három előadást hallhattunk, ebből két előadást a BILK vezető munkatársaitól, egyet az RCH Budapesti Kirendeltség vezetőjétől. Megismerkedhettünk a közép-európai régió legnagyobb logisztikai központjának profiljában szereplő folyamatokkal, fuvarozási relációkkal és működési feltételekkel. Az Austria Rail Cargo egyik vállalat csoportjának tevékenységéről, a kombinált konténer fuvarozási küldemények kezeléséről, közútról vasútra illetve vasútról közútra, valamint a tranzit forgalomban történő átrakásról, ennek logisztikai folyamatáról, eszközeiről, humán erőforrásáról, valamint a BILK által nyújtott szolgáltatásokról kaptunk információt. Az RCH Budapesti Kirendeltség állomásainak árufuvarozási tevékenységébe, illetve a BILK-kel való együttműködésbe is betekinthettünk. Az előadások után a helyszínen is ismerhettük meg a konténerek tárolását, rakodását, a terminálon történő üzemi munkafolyamatokat, illetve a gépeket. Ezután a vasútállomás Soroksár Terminál forgalmi irodáját néztük meg, ahol tájékoztatást kaptunk a BILK saját célú pályahálózatának kiszolgálásáról.

Ott tartózkodásunk alatt a vendéglátás, az ellátás és az idegenvezetés, magas színvonalon történt. Az elköszönéskor tájékoztattak, hogy szívesen fogadják szakmai csoportok érdeklődését, szívesen tartanak szakmai tanulmány előadásokat.

Tanulságos volt azt látni, hogy egy kicsi, de hatékony csapat, hogyan irányít és működtet egy ekkora volumenű logisztikai folyamatot. Mindenki jól érezte magát.

Lejegyezte: Gaál Ferenc

Szakcsoporti titkár

Galéria képek