Békés Megyei Területi Szervezet

Elnök

Dobókői György
e-mail: dobokoi [pont] gyorgy [kukac] bekes [pont] gov [pont] hu
telefon: +36 70 455 7183

Titkár

Karsai Mihály
e-mail: karsaimh [kukac] t-online [pont] hu
telefon: +36 20 293 7576


 

A Békés Megyei Területi Szervezet az Egyesület célkitűzésének megfelelően összefogja a megyében közlekedési területen tevékenykedő, munkájukra igényes szakembereket és a tagságot érdeklő témákban szervez szakcsoporti, megyei és országos szintű rendezvényeket, szakmai utakat.

Nyolc szakcsoport tevékenykedik aktuálisan a Területi Szervezetben, a taglétszámunk 260-295 fő között változott az elmúlt tíz évben. Aktív létszámunk a 2014. év végén: 295 fő.

A Békés Megyei Területi Szervezet jelenlegi elnöksége: 22 fő.

 

Dobókői György

elnök

Dr.

Szeberényi Andor

tiszteletbeli elnök

 

Virág Mihály

társelnök

 

Karsai Mihály

titkár

 

Dudás György

szervező titkár

 

Vándor Pál László

szenior felelős

 

Tóth-Nagy Terézia ifjúsági felelős

Dr.

Bíró Mariann

elnökségi tag

 

Szakcsoport neve

Elnök

Titkár

Autóbuszközlekedési Szakcsoport

Flinta János

Andó Tamás

Emberi tényezők Szakcsoport

Benkő Mihály

Talpalló Ildikó

Közlekedéshatósági Szakcsoport

Nagy Sándor

Dr. Rusz Gábor

Közúti Szakcsoport

Virág Mihály

Bíró Emese

Vasútgépészeti Szakcsoport

Szilágyi Károly

Pavelka Éva

Vasúti Szakcsoport

Szabó Imre

Lengyel János

Vízmű iskola utasai

Nagy Zoltán Nagy Barbara

 

A Területi Szervezet vezetése kiemelt fontosságúként kezelte és kezeli jelenleg is a közlekedést alkotó hármas egységből (ember, jármű, pálya) az emberi tényezőt. Elhatározásainknak megfelelően górcső alá helyeztük korábban több alkalommal a közlekedő embert, és társszervezőkkel közösen rendeztük meg “a közúti közlekedés emberi tényezői” című országos konferenciákat.

Figyelemmel kísérjük Békés megye valamennyi közlekedésfejlesztési elgondolását, megvalósítását, és azokról egy-egy rendezvény keretében tájékoztatást adunk tagtársainknak és a megye lakosságának. Ilyen rendezvényeink voltak: az M44-es gyorsforgalmi út megvalósíthatósága; a 120-as vasúti fejlesztés megye vonzata.

Több alkalommal foglalkoztunk a megye közlekedésbiztonsági helyzetével és a közlekedésbiztonság javíthatóságával, mint például: évadnyitó motoros tréning; képzetten, biztonságosan Európa utjain; szakmai párbeszéd a közlekedésbiztonságért című “szakmai roadshow” a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozatával, valamint a KTI Nonprofit Kft.-vel közös szervezésben. Évente általában három–négy aktuális közlekedési problémával foglalkozó megyei rendezvényt szervezünk.

Minden évben megvalósítunk legalább egy szakmai utat. A szakmai utak a közelmúltban három- négy napos időtartamúak. Többször előfordult, hogy két autóbuszra is szükségünk volt az utazás lebonyolításához a jelentős számú érdeklődő miatt.

Szakcsoportok

Galéria képek